Hoe werkt het?

Hoe kom ik in aanmerking?

Ben je ondernemer met een startup of scale-up of heb je een goed bedrijfsidee? Of heb je een liquiditeitsuitdaging?  En wil je meedoen aan het initiatief van De Grote Sprong en samenwerken met investeerders?

Meld je dan nu aan!

Om in aanmerking te komen moet je de volgende stappen te doorlopen:

1. Introduceer je bedrijf

We willen jou en je bedrijf graag leren kennen en er achter komen hoeveel potentie jouw bedrijf of idee heeft. Het is dan ook van belang om ons het volgende te laten weten:

Wie ben je?
In welke behoefte voorzie je met jouw bedrijf?
Welke markt(en) bedien je?
Wat is je omzet(prognose)?
Waarom wil je deel uitmaken van De Grote Sprong?

 

Start hier! Stuur ons deze informatie via het aanmeldformulier.

aanmelden

2. Uitleg van je plan

Alles over de uitleg van je plan

Nadat je jouw informatie hebt ingestuurd, neemt onze Business Consultant binnen een week telefonisch contact met je op. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Is de indruk van beide kanten positief? Dan zal je gevraagd worden een ‘Uitleg van je plan’ van je bedrijf te maken.

Wat is de uitleg van je plan?

De uitleg van je plan is een informatieve presentatie waarin je jouw bedrijf of startup op een aantrekkelijke manier presenteert aan mogelijke investeerders. Je vertelt onder meer wat je bedrijf inhoudt, welk goed idee je hebt en waarom zij jou moeten kiezen. Alle informatie die voor de investeerder relevant is moet dan ook terugkomen in de presentatie. Bijvoorbeeld: mogelijkheden, potentie, businessmodel, risico’s, omzetprognose, etc.

3. Selectie

Na het inleveren van de uitleg van je plan, volgt een selectieronde. Tijdens de selectieronde kiezen we ondernemers uit die hun plan voor geïnteresseerde investeerders mogen doen. Hierop volgt een uitnodiging aan de gekozen ondernemers.

4. De presentatie

Je presenteert je plan aan drie investeerders die interesse hebben getoond in jouw idee of bedrijf. In de praktijk is dit meer een bespreking dan een echte pitch. Je vertelt over je bedrijf, en over alle plannen. Tijdens deze bespreking kun je uiteraard ook vragen krijgen. Is één of zijn meerdere investeerders geïnteresseerd in jouw bedrijf, dan krijg je binnen een week een voorstel en kan de samenwerking beginnen.

Grijp jij deze kans?

Ik waag de grote sprong

Veelgestelde vragen

Wat is de bedoeling: verkoop ik mijn bedrijf?

Wat kan ik van de investeerder verwachten? Wat gaat hij/zij doen?

Wat kan ik verwachten van De Grote Sprong?

Moet ik al een onderneming hebben om me op te geven als startup/scale-up?

Kan iedereen zich opgeven als startup/scale-up?

Hoe kan ik me aanmelden?

Hoe doe ik een uitleg van je plan?