Voor ondernemers

De Grote Sprong is er voor ondernemers

Ben je ondernemer in de startup of scale-up fase? Of heb je een goed bedrijfsidee?

  • Wil je je bedrijf snel laten groeien?
  • Wil je niet de fouten maken die ervaren ondernemers al gemaakt hebben?
  • Wil je toegang tot waardevolle netwerken?
  • Hik je aan tegen de volgende stap van het ondernemen omdat je niet goed weet hoe?

Wat kan De Grote Sprong voor jou betekenen?

De Grote Sprong deelt zijn kennis en ervaring met je. Helpt je met het vergroten van je netwerk.

De Grote Sprong levert contacten en netwerken, wat zorgt voor meer verkoop en extra inkoopvoordeel. Bovendien biedt het kansen om binnen het netwerk de juiste mensen te recruiten. En, om niet te vergeten, De Grote Sprong levert indien nodig het benodigd kapitaal.

Wij zorgen ervoor dat je een eigen kantoor hebt midden in het centrum van Nunspeet, waar niet alleen jij, maar ook de investeerders te vinden zijn. Zo kunnen de investeerders en bedrijven samenwerken. Investeerders kunnen vanuit hun ervaring nieuwe bedrijven ondersteunen.

Wat zijn de voordelen van De Grote Sprong?

Ondernemer zijn is spannend. Het geeft vrijheid, maar het is ook een eenzaam bestaan. Je moet alles zelf bedenken, afwegingen maken en investeringsbeslissingen nemen. Veel dingen uitzoeken waar je eigenlijk weinig of geen verstand van hebt.

Wanneer je via De Grote Sprong een investeerder in je bedrijf vindt ben je niet meer alleen. Je wordt gecoacht door iemand met veel ervaring, met een groot netwerk en met verstand van al die dingen die jij nog niet weet. Of hij kent wel iemand die je daarbij kan helpen. Daarnaast is het zo dat wanneer je een kapitaalinjectie nodig hebt om te kunnen groeien dit eenvoudig te regelen is.

Voordelen

Je stelt je bedrijf open voor de grootst mogelijke groei. Je zet meer stappen in een kortere periode en doet wat je normaal gesproken in 3 jaar tijd zou doen, nu in ongeveer 1 jaar.

Je hebt toegang tot de groei sessies die iedere twee maanden plaatsvinden. Je hebt een volledig uitgewerkt bedrijfsplan dat opgedeeld is in haalbare doelen.

Jij kunt werken in het volledig verzorgde kantoor van De Grote Sprong in het centrum van Nunspeet. Samen met andere startups en scale-ups. En de investeerders natuurlijk.

Je maakt gebruik van inkoopvoordelen van grote ondernemers en je houdt meer tijd over om te werken ‘aan’ je bedrijf in plaats van alleen ‘in’ je bedrijf.

Wat kan je verwachten van De Grote Sprong?

De organisatie van De Grote Sprong heeft geen winstoogmerk.
De Grote Sprong organiseert en faciliteert. De rechtsvorm waarvoor gekozen is, is een stichting. Het staat de stichting vrij om subsidies en schenkingen te werven. In de statuten zullen alle voorwaarden vastgelegd worden. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie investeerders. Het bestuur heeft als taak de organisatie te controleren en te activeren.

Wat kan je van de investeerders verwachten?

De investeerders zijn er om steun en support te leveren en vragen te stellen die niemand anders stelt. Het openen van contacten/netwerken en het leveren van een investering is belangrijk. Maar actief meedenken, meehelpen waar nodig en ondersteunen van de ondernemers is echt nodig wil het allemaal succesvol worden.

Iedere groeifase kent zijn eigen uitdagingen; het formuleren van de strategie, het maken van een businessplan, het opzetten van een goede administratie en debiteurenbeleid. Aantrekken van de juiste mensen, creëren van een bedrijfscultuur, vinden van de juiste goede klanten, financiering en cashflow, de juiste structuren en processen bedenken en implementeren. De investeerders gaan je hier allemaal bij helpen.

Het is tijd om De Grote Sprong te wagen!

Hoe werkt het?