Investeerders

Hein Frens

Geboren in juli 1964. Opgegroeid en wonende in Nunspeet als vierde van zes allen ondernemende broers en zus. Vader van 4 twintigers.

Als opleiding heb ik MBO werktuigbouwkunde gedaan. Daarna een aantal keren bedrijven opgestart en weer verkocht. Eerst ben ik een lokaal autobedrijf gestart. Daarna een exportbedrijf van voertuigen naar Oost- Europa. De laatste 20 jaar ben ik actief geweest met een internationaal handelsbedrijf in gebruikt grondverzetmaterieel. Naast deze bedrijven heb ik een kleine portefeuille in commercieel vastgoed opgebouwd waardoor ik altijd in contact sta met allerlei ondernemers en hun activiteiten.

Met de andere business angels in de Grote Sprong wil ik mij en mijn ervaring graag inzetten als financierder en begeleider voor andere ondernemingen.

Cees Noorderijk

Ik ben Cees Noorderijk, 36 jaar oud en sinds 2011 ondernemer, toen 24 jaar oud en gestart in de uitzendbranche met de firma DutchDays later Axxent Groep. We begonnen met 2 uitzendkrachten en bouwden in precies 10 jaar tijd een onderneming met 7 vestigingen, 30 vaste medewerkers en ruim 500 uitzendkrachten. In 2021 hebben mijn compagnon en ik het bedrijf verkocht. In 2015 heb ik samen met een andere ondernemer huisvesting.nl opgericht. Een full servicebedrijf gericht op het huisvesten van EU-medewerkers. Hiermee participeerden wij in vastgoedprojecten en fungeerden we als tussenpersoon tussen enerzijds vastgoed eigenaren en anderzijds uitzendbureaus. In mei 2022 heb ik mijn aandelen verkocht aan mijn compagnon.

Momenteel ben ik aandeelhouder en operationeel betrokken bij IT-dienstverlener yellow arrow. Een snelgroeiende organisatie met 100% focus op het digitaal vaardiger maken van haar klanten. Ik ben hier verantwoordelijk voor de strategie, de groei van interne organisatie en ik stuur de financiële afdeling aan. In 2022 ben ik ingestapt bij de tech startup SkillsCV, niet in operationele zin maar enkel als aandeelhouder/ investeerder. De laatste jaren focus ik me op IT, business development en strategie. Ik vind het erg leuk om me bezig te houden met het opschalen van de organisatie en het opzetten van verschillende teams.

Maar als startende ondernemer moest ik veel verschillende ballen in de lucht houden, ook de onderdelen in het bedrijf die ik niet zo leuk vond.

 

Dit maakt je veelzijdig en het zorgt ervoor dat je overal iets vanaf weet, maar het ontbreekt tegelijkertijd ook aan focus. Als je wilt groeien is het daarom belangrijk om goede mensen om je heen te verzamelen. Die mensen moeten vooral voldoen aan de kernwaarden waarop je het bedrijf wilt bouwen. Duidelijke kernwaarden zijn de identiteit van het bedrijf en je neemt makkelijker strategische beslissingen.

Ik ben verder praktisch opgeleid en ik hou ervan om moeilijke dingen makkelijk te maken. Dat is ook wel handig als je verder geen bijzondere studies hebt afgerond. Ik doe mijn zaken altijd op basis van mijn onderbuik gevoel en boeren nuchterheid.

Hans Mulder De Grote Sprong

Hans Mulder

Mijn naam is Hans Mulder en ik ben oprichter van HAMU Automaterialen BV. Ik ben getrouwd met Mariella en we hebben samen 2 kinderen. Dertig jaar lang heb ik HAMU samen met mijn vrouw gerund, en in 2022 heb ik het verkocht.

Ik wilde van jongs af aan al het garagebedrijf van mijn vader overnemen, maar heb dat uiteindelijk niet gedaan. Wel wilde ik verder in de automaterialen, en daarom heb ik HAMU Automaterialen opgericht.

Bij De Grote Sprong zet ik me graag in als betrokken investeerder en sparringpartner voor actieve ondernemers die bereid zijn hard te werken. Als ondernemer maak je beginnersfouten en denk je achteraf wel eens: het zou prettig zijn geweest als ik een sparringpartner had gehad.

Ik ben geïnteresseerd in het verhaal van de ondernemer, ik wil de persoon zelf leren kennen. Ik geloof echt in ‘de vent maakt de tent’. Dat is wat mij betreft belangrijker dan het bedrijf of in welke branche diegene werkt.

Henk-Jaap van der Woude De Grote Sprong

Henk-Jaap van der Woude

Ik ben Henk-Jaap van der Woude, 51 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen . In het dagelijks leven ben ik actief als ondernemer. Ik ben 20 jaar geleden ondernemer geworden. Ik exploiteer een aantal winkels, ben actief in vastgoed en ben mede-eigenaar van een marketingbureau gespecialiseerd in customer journeys.

Tussen 1992 en 2003 heb ik na mijn studie bedrijfskunde verschillende banen gehad in de retail, bij HEMA en LaPlace. Met die ervaring ben ik voor mezelf begonnen.

Ik houd ervan om me te verdiepen in bedrijven, hun markten en in het bijbehorende verdienmodel. Ik vind het daarbij leuk om in andere sectoren te kijken en om mijn eigen routine te doorbreken door me met cases van anderen bezig te houden. Veel draait om gedrevenheid van een ondernemer. Wie volledig intrinsiek gemotiveerd is om zijn of haar idee uit te voeren, bereikt doelen. Wanneer het tegenzit – en dat gaat een keer gebeuren – dan kun je er vanuit gedrevenheid het probleem oplossen en er vaak zelfs je voordeel mee doen.

Ik kan goed ondersteunen om de bij stip op de horizon te zetten, bij het structureren van vraagstukken en bij het vinden van een oplossingsrichting. Mijn meeste ervaring ligt op het gebied van retail, franchise, e-commerce, customer journey management en partnerstrategieën.

Caspar Norg De Grote Sprong

Caspar Norg

Mijn naam is Caspar Norg. Ik ben geboren in 1973 en woon in Nunspeet. Ik heb 2 kinderen. Ik ben mede-eigenaar van een franchise-organisatie in de installatietechniek, een bedrijf in marketing en communicatie en een opleidingsbedrijf. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond, met een bachelor Marketing en een master Bedrijfskundige economie. Voordat ik als ondernemer startte, werkte ik als sales bij verschillende software- en verzekeringsbedrijven. Ik zet mij dagelijks in als expert op het gebied van marketing en sales.

Beginnende ondernemers maken startersfouten, en ik wil ze graag helpen om die fouten te voorkomen. Zelf was ik als startende ondernemer erg gefocust op het binnenhalen van nieuwe klanten. Daar ging heel veel tijd en aandacht in zitten, waardoor ik aan sommige van mijn bestaande klanten te weinig aandacht gaf.

Ik haal energie uit groei, uit nieuwe initiatieven. Ik vind het ontzettend leuk om een bedrijf beter te maken samen met bevlogen ondernemers, en ook om onderdeel van dat bedrijf te worden.

Erik Frens De Grote Sprong

Erik Frens

Erik Frens, 47 jaar, eigenaar van een internationaal handelsbedrijf, aandeelhouder in Nunspeet van onder andere een marketingbedrijf, een kinderdagverblijf en een bedrijf in hospitality services.

Ik ben al lang actief in de wereldwijde voedseldistributie en was verantwoordelijk voor een jaarlijkse omzet van 500Mil plus. Die expertise op het gebied van sales en groei in internationale groothandel en logistiek zet ik graag in voor De Grote Sprong en kunnen wij het eens zijn dat omzet zeker geen op doel op zichzelf is.

Voor mij is het belangrijk dat mensen kansen krijgen, ook mensen die wellicht niet de juiste kaarten in handen hebben. Iemand die ergens goed in is, laat dat zien maar hoeft niet alle eigenschappen te bezitten die ogenschijnlijk de juiste basisvoorziening zijn voor succesvol ondernemen. Graag ondersteun ik nieuwe kansen, vermijden wij samen juridische valkuilen en zien we de wereld als onze markt. Delen maakt ondernemen veel leuker en daar zijn mijn activiteiten altijd op gestoeld.

Ik vind het leuk en nuttig om goede én slechte ervaringen te delen die je als startende ondernemer kunt hebben. Het is in mijn ervaring heel fijn om een professional om je heen te hebben die belangrijke stappen goed met je gaat overwegen en de risico’s met je deelt. Verder vind ik het belangrijk dat je serieus wordt genomen en er respectvol met je wordt omgegaan, ook omdat je een werkgever bent en meer verantwoording en risico draagt dan menig ander.

Heb je een mooie onderneming en denk je dat je bedrijf nog meer kan groeien? Wil je de sprong maken om te ondernemen en heb je een plan? Ik wil je graag ondersteunen.

Het is tijd om De Grote Sprong te wagen!

Hoe werkt het?